WOONHUISLIFT INCLUSIEF VERBOUWING

In dit project heeft Grunbach echt laten zien waartoe ze in staat is. De opdracht luidde: "Plaats een lift in ons bestaande trappengat, zorg dat er naast de lift nog steeds een trap aanwezig is, plaats niet alleen de lift maar voer de hele verbouwing voor ons uit, regel ook de bouwaanvragen, de vergunningen en het tekenwerk, wij gaan op vakantie en als we terug zijn is alles af". Een behoorlijk eisenpakket waar Grunbach zijn hand niet voor omdraait. Lees hieronder de uitvoerige referentie van deze alleraardigste bewoners.

Wij, twee heren van 70+ jaar, verhuisden in 2008 van Frankrijk naar Nederland omdat het onderhoud van huis en tuin te zwaar werd. We kochten in Amsterdam een nieuwbouw gezinswoning van 3 etages met de keuken op de begane grond, de woonkamer op de eerste verdieping en de slaapvertrekken helemaal boven. In 2012 voorzagen wij dat die spreiding van de hoofdverblijven over verschillende woonlagen in de nabije toekomst zou kunnen leiden tot mobiliteitsproblemen. Om dit te voorkomen stonden wij voor de keuze: verhuizen of verbouwen. Verhuizen wilden wij eigenlijk niet, dus onderzochten wij de optie van het verbouwen. Een traplift loste het probleem eigenlijk niet op. Denk aan het sjouwen met boodschappen in huis en het eventueel moeten gebruiken van hulpmiddelen om te bewegen. We hebben in Amsterdam een standaard eengezinswoning met een zogenaamde 'luie trap', zoals alle moderne woningen dat hebben. Onze opdracht aan Grunbach was: vervang de huidige trap door een lift en een trap van de begane grond tot aan de hoogste etage. De offerte kwam in de vorm van een 3D simulatie en een prijskaartje. De simulatie was bijzonder: een Google SketchUp model, waardoor je de verbouwing van alle kanten kon draaien en bekijken. Het prijskaartje van de lift was weliswaar hoger, maar niet echt veel hoger dan de alternatieve traplift. Grunbach leverder ons de lift inclusief de verbouwing, waarbij er meteen een paar andere zaken in ons huis zijn aangepast zoals het creƫren van een nieuwe plek voor de sauna en de ontbijtbar. Door het hele project "turn-key" aan Grunbach uit te besteden hoefden wij zelf geen architect of aannemer in te schakelen. Dit scheelde niet alleen een hoop geld maar vooral ook veel tijd en zorgen. Het enige waar wij spijt van hebben is dat wij voor het betrekken van de woning niet meteen de lift hebben laten inbouwen. Aan de andere kant kun je pas de lift aftrekken van de belasting als je al twee jaar in de woning woont.

Mensen die de 3D simulatie willen zien kunnen die opvragen bij Grunbach. Wilt u het resulaat eens echt zien? U bent van harte welkom bij ons in Amsterdam. U kunt hiervoor via Grunbach T 033 888 5510 een afspraak maken voor een bezichtiging.

Meer informatie omtrent de lift vindt u op de productpagina van de CENTURION

Terug naar overzicht...